CryptoBrief #18: SEC schválil bitcoinová ETF, Ethereum je další na řadě

crypto18

SEC schválil 11 bitcoinových spot ETF, BlackRock už má přes 52 026 BTC

Americká SEC udělila dne 10.1. souhlas 11 bitcoinvým ETFs navzdory technickým problémům na stránkách SEC. Obchodování začalo následující den. Schválení otevírá cestu pro obchodování s Bitcoinem na hlavních burzách, což přináší kryptosvětu vyhlídky na větší adopci v tradičním finančním prostředí. V aktuálním prvním únorovém týdnu, poprvé od svého spuštění, má BlackRockův spot Bitcoin ETF vyšší obchodní objem než Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), což naznačuje možné oslabení odlivu prostředků z GBTC. Právě tento odliv byl jedním z hlavních důvodů poklesu hodnoty kryptoměn v uplynulých týdnech. Změna v trendu by mohla snížit tlak na prodej Bitcoinu. Další spot Bitcoin ETF, včetně těch od BlackRocku a Fidelity, zaznamenaly významné přílivy, překračující 5.8 miliardy dolarů. V součtu se BlackRock a Fidelity chlubí 98 264 BTC, což představuje hodnotu přes 4.1 miliardy dolarů. Za dobu své existence BlackRock nakoupil přes 52 026 BTC.

 

SEC by mohl schválit Ethereum ETF v květnu

Standard Chartered, respektovaná britská nadnárodní banka, vyjádřila přesvědčení, že dojde k schválení Ethereum ETF do 23. května, což by mohlo pozitivně ovlivnit hodnotu Etheru. Geoffrey Kendrick, šéf oddělení forexu a výzkumu digitálních aktiv, předpovídá, že cena Ethereumu by mohla po schválení vzrůst až na 4 000 dolarů, zejména s ohledem na absenci klasifikace Etherea jako cenného papíru. Kromě toho zdůrazňuje optimistický vývoj ceny Bitcoinu a tvrdí, že Ethereum by mohlo být méně citlivé na případné poklesy po schválení ETF než Bitcoin. Tato prognóza odráží naděje na další přijetí kryptoměn ve finančním mainstreamu.

 

Ethereum generuje denně 101 tisíc nových peněženek

Síť Ethereum (ETH) hlásí výrazný nárůst aktivity s 484 000 jedinečnými adresami denně, které interagují na síti. Tento trend naznačuje rostoucí poptávku a využití sítě. Zvýšená aktivita je klíčovým faktorem podporujícím růst tržní kapitalizace ETH. Růst sítě souvisí s návratem Etheru na 2 345 dolarů poté, co od 22. ledna začalo klesat. Síť ETH nyní roste o 28 % rychleji než před třemi měsíci a generuje denně 101 000 nových ETH adres.

 

Visa umožňuje směnit kryptoměny na fiat přímo na debetní kartu

Uživatelé MetaMask nyní mohou pohodlně prodávat své kryptoměny přímo na kartu Visa, eliminujíc tak potřebu využívat centralizované burzy. Visa posiluje svou pozici v kryptoměnovém prostoru prostřednictvím spolupráce s Transak a nově představené integrace s Visa Direct. Tato nová funkce je okamžitě dostupná a umožňuje směnu kryptoměn za fiat na více než 130 milionech míst, kde je akceptována karta Visa. Tímto krokem Visa dále propojuje svět kryptoměn s tradičním finančním sektorem. Spolupráce uživatelům ve 145 zemích umožňuje přímou směnu alespoň 40 kryptoměn za fiat.

Zpět do obchodu