CryptoBrief #16: El Salvador prosperuje díky Bitcoinu, nový meme coin zažívá boom

cryptobrief16

El Salvador profituje díky Bitcoinu 

Prezident El Salvadoru, Nayib Bukele, oznámil zisk přes 3 miliony dolarů na investici do Bitcoinu, která dosáhla zisku vzhledem k růstu ceny na 42 000 dolarů. Bukele zdůraznil, že země nemá v úmyslu prodat své Bitcoinové rezervy a plně respektuje krátkodobé fluktuace. Tento zvrat přichází po nedávném poklesu, kdy země držela ztrátu okolo 16 milionů dolarů. El Salvador v roce 2021 historicky přijal Bitcoin jako zákonné platidlo. Růst ceny Bitcoinu na 18měsíční maximum na pozadí optimismu ohledně schválení spotového Bitcoin ETF v USA tedy také podpořil ekonomiku státu El Salvador.

 

Katarský fond chce investovat 500 miliard dolarů do BTC

Neověřené zprávy naznačují, že investiční fond Kataru, spravující obrovské bohatství z ropy a plynu, se chystá investovat až půl bilionu dolarů do Bitcoinu (BTC). Pohání to potenciál obrovských zisků fondu a rostoucí adopce Bitcoinu jako mainstreamového aktiva. Zprávy přicházejí poté, co Bitcoin překročil hranici 42 000 dolarů. Někteří odborníci však považují tuto zprávu za neověřenou zvěst a zdůrazňují, že toto množství by znamenalo obrovský podíl z celkových aktiv fondu.

 

Přední správce aktiv očekává investice 2,4 miliardy dolarů do Bitcoin ETFs

Společnost VanEck předpovídá, že dojde k investicím v hodnotě 2,4 miliardy dolarů do Bitcoin ETFs v roce 2024. Očekává se, že první skutečné Bitcoin ETFs změní kryptoměnový trh. Analytici předpovídají, že Bitcoin zůstane nad 30 000 dolary a může zažít vzestup po dubnovém „halvingu". Očekává se dosažení historických maxim Bitcoinu do konce 2024, s očekávaným dosažením hodnoty 100 000 dolarů. Další předpovědi zahrnují dosažení 1 milionu hráčů denně v blockchainovém herním průmyslu.

 

Memecoin BONK byl přidán na Coinbase, stal se tak třetím největším meme coinem

$BONK coin, meme token na síti Solana, zaznamenal 40% skok v ceně poté, co byl zařazen na Coinbase. Tato událost ho katapultovala na třetí místo mezi největšími meme tokeny na Coinbase, hned za Dogecoin a Shiba Inu. Akt výběru tokenů k listování je často vnímán jako projev důvěryhodnosti, což vede k nárůstu hodnoty tokenů. Cena BONK se zotavila z minulo týdenního poklesu a dosáhla hodnoty 0,000014 dolaru s obchodním objemem 235 milionů dolarů. I přes svůj původ jako meme token se BONK stal populárním nástrojem pro nákup NFT a účast na speciálních událostech. Zájem o Solanu roste od října, což přispívá k stoupající popularitě $BONK a Solana se tak stala jedním z nejrychleji rostoucích tokenů v roce 2023.

 

 

Zpět do obchodu