CryptoBrief #15: Argentinský prezident je kryptoměnový nadšenec, Binance musí zaplatit pokutu 4 miliardy dolarů

crypto brief 15

Nový argentinský prezident je podporovatel Bitcoinu 

Výhru v prezidentských volbách v Argentině získal Javier Milei, silný zastánce Bitcoinu. Přestože Milei podporuje BTC a vidí v něm návrat peněz do soukromého sektoru, vyvolal kontroverze tím, že propaguje kryptoměnový pyramidový systém CoinX. Navzdory podpoře Bitcoinu nemá v plánu udělat z něj oficiální měnu, na rozdíl od prezidenta Salvadoru Bukeleho. Místo toho by chtěl nahradit argentinské peso americkým dolarem. Mileiho volební sliby zahrnují uzavření centrální banky, stažení pesa z oběhu a omezení výdajů. Jeho reformní plány získaly podporu od voličů, kteří jsou nespokojeni s chudou ekonomikou a obavami z úsporných opatření.

 

Binance zaplatí pokutu 4 miliardy dolarů bez nutnosti prodeje kryptoměn

Kryptoburza Binance čelící pokutě ve výši 4,3 miliardy dolarů od amerického Ministerstva spravedlnosti pravděpodobně disponuje dostatečnými finančními prostředky na pokrytí celé částky bez nutnosti likvidace svých kryptoměnových aktiv. Odhady od Conora Grogana, ředitele Coinbase, naznačují, že Binance má kolem 6,35 miliardy dolarů v kryptoměnových aktivech, včetně 3,19 miliardy dolarů ve stable coinech, jak vyplývá z její poslední zprávy o rezervách. Binance tedy pravděpodobně pokryje pokutu bez vlivu na trh s kryptoměnami prostřednictvím prodeje aktiv.

 

Přes 70 % všech Bitcoinů se za poslední rok nepohnulo 

Rekordních 70,35 % zásob Bitcoinu zůstává neaktivních déle než rok, což svědčí o silné důvěře přes veškeré tržní výzvy. Tato data svědčí o pevném přesvědčení držitelů Bitcoinu o hodnotě této měny, a to navzdory výzvám na trhu s kryptoměnami a v globální ekonomice. Nejen jednoleté držby dosáhly historických maxim, ale to platí i pro Bitcoiny, které se nepohly dva, tři nebo pět let. S růstem dalších investičních strategií do Bitcoinu, jako jsou ETF a futures, se budou tyto statistiky čím dál tím více odchylovat realitě.  Bitcoin může být „shromážděn“ a držen v ETF, což ho činí neaktivním, ale investoři stále mohou obchodovat s jednotkami ETF na burze.

 

Cardano představuje svůj vlastní AI chatbot

Projekt Cardano GPT úspěšně uvedl do beta testování první internetový generativní chatbot s názvem Girolamo. Tento chatbot, pojmenovaný po slavném italském matematikovi Girolamu Cardanovi, dokáže poskytovat odpovědi na širokou škálu otázek od průmyslových po každodenní témata. Uživatelé mohou také Girolama vyzvat k generování a interpretaci obrázků. Cardano zkoumá propojení blockchainu s umělou inteligencí, což potvrdil i spuštěním AGIX converter bridge. Zakladatel Cardano, Charles Hoskinson, navrhl také spolupráci s OpenAI.

Zpět do obchodu