Crypto Brief #14: Bitcoin překonal 37k, nejbohatší muž Tchajwanu věří v kryptoměny

crypto Brief 14

Tchajwanský nejbohatší muž věří v blockchainovou budoucnost 

V projevu na Národní tchajwanské univerzitě, Daniel Tsai, předseda Fubon Group a nejbohatší muž na Tchaj-wanu, zdůraznil, že zelená ekonomika bude zahrnovat i kryptoměny a blockchain. Vyjádřil pevnou víru v to, že kryptoměnová éra jednoho dne příjde. Tsai rovněž podotkl, že zelená ekonomika bude zahrnovat finanční komodity odvozené od práv k emisím uhlíku a že v budoucnu se pravděpodobně budou odehrávat transakce na blockchainu namísto s tradičními měnami. Ve svém projevu upozornil také na rostoucí důležitost umělé inteligence a její energetickou náročnost. Právě ta bude klíčovým prvkem pro další využívání obnovitelných a zelených energetických zdrojů.

 

Čeká nás Santa rallye v závěru roku?

S blížícím se svátečním obdobím vzrůstá nadšení v krypto-komunitě kvůli každoročnímu jevu známému jako "Santa rallye". Letos existuje potenciál pro významný růst trhu, který by mohl být poháněn kombinací faktorů, jako je možný nárůst institucionálních investic, jasná regulace a dočasná stabilizace mikroekonomických podmínek. V tomto pozitivním prostředí jsou kryptotrhy připraveny na sváteční období, kdy by se mohl uskutečnit známý jev tzv. “Santa rallye”.

 

Bitcoin překonal $37.000, díky ETF očekáváním

Bitcoin překvapivě dosáhl hodnoty 37 000 dolarů, což je nejvyšší úroveň za posledních šest měsíců. Tento růst je přisuzován očekávání schválení U.S. ETF. Někteří analytici se domnívají, že rozhodnutí o ETF by mohlo být oznámeno do 10. ledna, což vytváří pozitivní náladu na trhu. Podle analytiků z Bloombergu by dokonce mohla SEC schválit všech 12 přihlášených spot Bitcoin ETF do konce listopadu. Nečekané zvýšení ceny překvapilo i zkušenější pozorovatele trhu, přičemž Bitcoin zatím vykazuje silný vzestupný trend.

 

BlackRock chystá dokonce i Ethereum ETF!

BlackRock, finanční gigant z Wall Streetu, nedávno podal žádost o Ethereum ETF. Informace o žádosti se objevila v dokumentech na webu burzy Nasdaq. Tato událost přišla poté, co byly v Delaware zaregistrovány dokumenty týkající se iShares Ethereum Trust, což naznačuje, že BlackRock hodlá podat žádost o ETF i pro Ethereum. BlackRock postupoval podobně před podáním žádosti o ETF pro Bitcoin, když registroval dokumenty a týden poté je odeslal SEC. V případě Ethereum však BlackRock jednal rychleji a žádost podal ve stejný den, kdy byly dokumenty zaregistrovány.

Zpět do obchodu