Crypto Brief #9: Gryscale je blíže bitcoinovému ETF, Twitter získal kryptoměnovou licenci

crypto Brief9

Grayscale dosáhl vítězství nad SEC v sporu o bitcoin ETF

Grayscale, prominentní správce majetku, dosáhl soudního vítězství nad Americkou komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Ve středu sporu stála žádost Grayscale o vydání spotového Bitcoin ETF, což SEC původně zamítla s odůvodněním obav z manipulace na trhu. Nyní však federální odvolací soud v USA rozhodl v prospěch Grayscale, označujíc tak toto původní rozhodnutí komise za nesprávné a protiprávní. Tento výsledek může mít široké důsledky pro regulaci kryptoměnového prostředí v USA. SEC, která měla trvalé obavy z potenciální manipulace na trhu s Bitcoinem, bude nyní pod tlakem, aby svou strategii v oblasti spotových Bitcoin ETF přehodnotila.

 

Twitter, nyní pod jménem X, expanduje v kryptoměnách díky nové licenci

Platforma X získala licenci pro obchodování s kryptoměnami v Rhode Islandu. Tato licence umožňuje společnosti Twitter poskytovat uživatelům služby související s digitálními měnami, jako je držení a směna těchto aktiv. Podle regulačního orgánu Rhode Islandu musí mít licenci všichni, kteří zastupují jiné v transakcích s virtuální měnou. Twitter se v posledních letech zaměřuje na expanzi v oblasti plateb, rozšiřuje své aktivity v kryptoměnovém světě a navázal partnerství s Bitcoinovou aplikací Strike.

 

Oman investuje do těžby kryptoměn

Omán zveřejnil zprávu o zahájení provozu nového centra pro těžbu kryptoměn v oblasti Salalah Free Zone. Toto je druhý významný krok v oblasti kryptoměn pro Omán, který již v listopadu 2022 spustil podobné zařízení. Nově vybudované centrum, s investicí přesahující 135 milionů rialů (což je více než 350 milionů dolarů), naznačuje rostoucí zájem země o kryptoměnový sektor. Exahertz International, společnost stojící za tímto novým projektem, naznačuje možný plán rozšíření těžby krypta v budoucnu.

 

Solana Pay se integruje s Shopify, nabídne novou možnost plateb v kryptoměnách

Solana Labs oznámila integraci svého decentralizovaného platebního protokolu, Solana Pay, s e-commerce gigantem Shopify. Tím se milionům podniků na platformě Shopify otevírá možnost využívat Solana Pay pro své platební potřeby. Ačkoli bude zpočátku akceptována kryptoměna USDC, v budoucnosti budou přidány další krypto-aktiva, včetně SOL a BONK. Solana Pay nabídne obchodníkům a zákazníkům výhody spojené s komerčními zážitky Web3, například nabídky s tokenovým přístupem, jednoduché mezinárodní platby nebo věrnostní programy založené na NFT.

Zpět do obchodu