Crypto Brief #10:Kryptoměnami nyní zaplatíte přes PayPal, největší americká banka vytváří vlastní token

crypto Brief 10

PayPal nyní umožňuje platit kryptoměnami

PayPal se adaptuje na nové technologie a nabízí obchodníkům v USA možnost přijímat platby v digitálních měnách díky funkci zvané „PayPal On and Off Ramps“. Tato služba, která je integrována s již existujícími funkcemi PayPalu, umožňuje uživatelům v USA obchodovat s digitálními měnami. Obchodníci v oblasti digitálních peněženek, dApps, NFTs mohou nyní snadno integrovat PayPal do svých systémů a poskytnout tak svým zákazníkům plynulý způsob platby. Navíc PayPal zahrnuje svá bezpečnostní opatření, což zajišťuje spolehlivost každé transakce. Pro ty, kdo chtějí svou digitální měnu využít nebo ji převést na USD, je tato funkce ideální volbou. A pro uživatele MetaMasku - tato služba je s ním plně kompatibilní.

 

Solana má nejméně uživatelů za poslední 2 roky 

Solana, jeden z významných blockchainů první vrstvy, čelí ztrátě dynamiky, což je patrné z poklesu počtu denně aktivních adres. Od doby, co začal The Block tato data sledovat v druhé polovině roku 2020, dosáhla Solana nejnižšího počtu denně aktivních adres. K 31. srpnu letošního roku se průměrný počet denně aktivních adres, vypočítaný na základě sedmidenního průměru, propadl na přibližně 204 000.

 

JPMorgan zkoumá možnost vytvoření tokenu pro mezinárodní platby

JPMorgan, největší americká banka, vyvíjí nový digitální token založený na technologii blockchain pro mezinárodní platby a obchodní vyrovnání. Uvedl tak informovaný zdroj podle zprávy Bloomberg. Ačkoli je projekt v počáteční fázi, banka již vyvinula většinu potřebné infrastruktury. Nicméně banka plánuje spustit token pouze s povolením amerických regulačních úřadů. Tento token rozšíří současné úsilí JPMorgan v oblasti blockchainu, včetně systému JPM Coin, který již nyní umožňuje transfer dolarů a eur mezi jejími institucionálními klienty.

 

Visa rozšiřuje možnosti vypořádání stablecoinů na Solanu

Visa vstupuje do další fáze krypto-revoluce, rozšiřuje totiž své možnosti vyrovnání plateb pomocí stable coinu USDC na populárním blockchainu Solana. K tomuto kroku uzavřela spolupráci s finančními technologickými giganty Worldpay a Nuvei a spustila s nimi pilotní programy. V rámci těchto programů Visa již úspěšně převedla miliony v USDC přes sítě Solana a Ethereum. Toto rozhodnutí podtrhuje ambice Visy stát se průkopníkem v integraci kryptoměn do tradičního platebního ekosystému.

Zpět do obchodu