Crypto Brief #8: PayPal má vlastní kryptoměnu, Donald Trump drží Ethereum

cryptobrief8

PayPal spustil vlastní stablecoin vázaný na dolar 

Platební gigant PayPal se tak stal první významnou fintech firmou s vlastním stablecoinem. Krok PayPalu ukázal jeho důvěru v kryptoměnový průmysl, který v poslední době čelil regulačním problémům a krizím. PayPalova mince, nazvaná PayPal USD (PYUSD), bude postupně dostupná zákazníkům v USA. Mince je podložena dolary a krátkodobými vládními dluhopisy. Tuto měnu lze směnit za dolary a také s ní obchodovat na PayPal platformě. Očekává se, že krok PayPalu upoutá pozornost regulačních orgánů.

 

Donald Trump vlastní Ethereum v hodnotě statisíců dolarů

Bývalý prezident Donald Trump vlastní mezi $250,000 a $500,000 v kryptoměně Ethereum (ETH), podle jeho nejnovějšího finančního prohlášení z roku 2023. To naznačuje zvrat v jeho postoji ke kryptoaktivům, protože se v minulosti na jejich adresu vyjadřoval kriticky. V roce 2022 vydal limitovanou sérii NFT, která během jednoho dne vydělala přes $8.9 milionu. Tyto příjmy jsou drženy v kryptoměnové peněžence společnosti CIC Digital, která také inkasovala poplatky za licenci. Přestože Trump dříve Bitcoin odmítal a nazýval ho "nepravými penězi", nyní vlastní Ethereum.

 

Coinbase spouští vlastní blockchainovou síť

Americká kryptoměnová burza Coinbase dosáhla značného milníku tím, že oficiálně spustila svou vlastní blockchainovou síť nazvanou Base. Tímto krokem se stala první veřejně obchodovanou firmou, která má svůj vlastní blockchain. Síť Base nabízí nové příležitosti pro generování příjmů prostřednictvím poplatků a také prostřednictvím aplikací, které jsou postaveny na této síti. Její význam ještě vzrostl tím, že již před svým oficiálním spuštěním získala značné investice. Tímto krokem se Coinbase stává průkopníkem a ukazuje cestu dalším veřejným společnostem, které by mohly využít blockchainovou technologii ve svém podnikání.

 

Binance se stala první plně licencovanou burzou v El Salvadoru

Binance, významná kryptoměnová burza, dosáhla úspěchu v El Salvadoru, kde získala klíčové licence, což jí dělá první plně licencovanou kryptoměnovou burzou v této zemi. Toto ocenění je důkazem Binance snahy o dodržování regulačních požadavků a standardů. Licence Bitcoin Services Provider (BSP) a Digital Assets Services Provider (DASP) umožní Binance nabízet kryptoměnové služby na míru v El Salvadoru. Binance tím posílila svou pozici jako jednoho z předních hráčů v kryptoměnovém prostoru.

Zpět do obchodu