Crypto Brief #7: MATIC oznamuje partnerství s centrální bankou, DOGE by mohl být integrován do Twitteru

 

cryptobrief7

SEC chtěla po Coinbase odstranit všechny kryptoměny, kromě bitcoinu

Podle zprávy v Financial Times, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) požádala Coinbase, jednu z největších kryptoměnových burz, aby zastavila obchodování se všemi kryptoměnami kromě bitcoinu (BTC). Stalo se tak ještě před tím, než proti burze podala žalobu. Tuto informaci prozradil CEO Coinbase, Brian Armstrong. Podle něj SEC považuje všechny kryptoměny kromě bitcoinu za cenné papíry. Tento pohled by mohl mít v budoucnu značné dopady na širší kryptoměnový trh, jelikož by ovlivnil způsob, jakým jsou kryptoměny regulovány a obchodovány.

 

MATIC oznamuje partnerství s Bank of Italy

Centrální banka Itálie spouští nový projekt "Institutional DeFi for Security Token" zaměřený na zkoumání potenciálu decentralizovaných financí (DeFi) a tokenizovaných aktiv. Projekt, který využívá Ethereum síť Polygon a platformu pro správu kryptoměn Fireblocks je součástí inovačního centra Bank of Italy -  Milan Hub. Cílem je poskytnout testovací prostředí pro italské banky a finanční instituce k experimentování s DeFi protokoly a security tokeny. Největší italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo se do projektu také zapojí.

 

Ripple žádá o „kryptoměnovou licenci“ ve Velké Británii

Technologická a platební společnost Ripple, známá svou kryptoměnou XRP, podala žádost o registraci jako společnost pro kryptoaktiva u britského Úřadu pro finanční regulaci (FCA). Tento krok následuje po úspěchu v soudním sporu s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) ohledně klasifikace tokenu XRP jako cenného papíru. Rozhodnutí ukazuje, že kryptoměnové firmy hledají jurisdikce s jasnějšími regulačními rámci a podporujícími podnikatelskými prostředími. Velká Británie a Irsko se zdají být preferovanými destinacemi pro tyto společnosti.

 

Čeká nás integrace DOGE do Twitteru? 

Elon Musk naznačil možnou integraci Dogecoinu na přepracované platformě Twitteru, nyní nazývané X. Musk nedávno přebral Twitter za 44 miliard dolarů a sloučil jej do soukromě držené společnosti X Corp. Mnoho členů komunity Crypto Twitteru si všimlo, že Musk umístil logo Dogecoinu do svého Twitterového profilu. Tato změna přišla spolu s přepnutím loga z klasického modrého ptáka na symbol X. Musk dlouhodobě podporuje Dogecoin a podle zpráv vlastní v různých peněženkách kolem 3 miliard dolarů v DOGE.

Zpět do obchodu