Crypto Brief #6: BlackRock vidí BTC jako digitální zlato, Ripple vyhrál soud proti SEC

crypto Brief6

BlackRock opětovně podal žádost o spotové bitcoin ETF 

Nasdaq opět předložil nabídku na zahájení spotového bitcoinového burzovně obchodovaného fondu (ETF) ve spolupráci s největším správcem aktiv na světě, společností BlackRock, a přední americkou kryptoměnovou burzou Coinbase. Pokud bude schválen, tento ETF by byl první svého druhu ve Spojených státech. Regulátoři dosud odmítli nebo odložili desítky žádostí o Bitcoinové ETF s obavami o manipulaci na trhu, ochranu investorů a otázky úschovy. SEC dosud schválil pouze dva futures ETF, které sledují cenu kontraktů BTC obchodovaných na regulovaných burzách.

 

Ripple vyhrál soud proti SEC, vzrostl tím o desítky procent během okamžiku

Ve sporu mezi SEC a Ripple přišel po dlouhé době konečný verdikt, kterým se rozhodnutí přiklonilo na stranu XRP. Poté, co SEC (americká Komise pro cenné papíry a burzy) ve svém soudním procesu proti Ripple tvrdila, že XRP je cenný papír, mnoho burz, včetně Coinbase a Binance US, stáhlo XRP z obchodování. Nicméně po včerejším rozhodnutí ve prospěch XRP začaly burzy opět zařazovat XRP do své nabídky. Po Coinbase přišla také zpráva o zařazení XRP na Binance U.S. Kryptoměna Ripple následně zaznamenala obrovský nárůst ceny - až na 0,94 dolaru.

 

Největší správce aktiv na světě, BlackRock, vídí BTC jako digitální zlato

CEO společnosti BlackRock, Larry Fink, v rozhovoru pro Fox Business projevil zájem o spolupráci s regulátory ohledně žádosti o spotový Bitcoin ETF. Fink označil Bitcoin za "digitální zlato" a zdůraznil důležitost spolupráce s regulátory. Fink také uvedl, že BlackRock se snaží demokratizovat kryptoměny a snížit náklady pro investory. Sám údajně nevlastní Bitcoiny, ale věří v jejich potenciál jakožto mezinárodního aktiva.

 

Litecoin za více než 100 dolarů díky rostoucímu hash rate a "halvingu".

Litecoin (LTC) zažívá výrazný růst, přičemž jeho cena se v poslední době dokázala dostat až na 102 dolarů. Tento strmý nárůst je přičítán rostoucímu hash rate a nadcházející události nazývané "halving". Hash rate Litecoinu, což je měřítko výpočetní síly věnované na zabezpečení sítě Litecoinu, roste. To svědčí o zájmu těžařů o tuto kryptoměnu. Současný hash rate dosahuje úrovně kolem 758 terahashů za sekundu. Dalším faktorem, který přispívá k růstu ceny LTC, je nadcházející halving, který se očekává 5. srpna. Během halvingu se snižuje odměna pro těžaře Litecoinu o polovinu, což má za následek omezenější přísun nových mincí na trh. Tato událost, spojená se zvýšenou poptávkou, často přispívá ke zvýšení cen kryptoměn.

 

Zpět do obchodu