Crypto Brief #13: Bitcoin může dostáhnou až $50.000 před halvingem, Solana je nyní nejrychleji rostoucí kryptoměnou

brief13

Bitcoin ETF od BlackRocku je zase o krok blíž 

BlackRock, jeden z největších správců aktiv na světě, vstupuje do světa kryptoměn. Jejich navrhovaný iShares Bitcoin Trust (IBTC), což je Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), se objevil na seznamu společností DTCC (Depository Trust and Clearing Corporation). DTCC je klíčovým hráčem v oblasti obchodního vyrovnání a poskytování informací. To může naznačovat, že ETF pro Bitcoin je blízko, ačkoli Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) zatím nedala žádnému ETF zelenou. Mnoho lidí očekává, že by se tak mohlo stát ještě letos. Nové ETF může otevřít cestu pro institucionální investory, kteří zatím byli ve světě kryptoměn opatrní. Bitcoin roste, což ukazuje na rostoucí optimismus ohledně schválení ETF.

 

Mexická senátorka chce Bitcoin jako zákonné platidlo

Mexická senátorka Indira Kempis, která loni navrhla legislativu na vytvoření centrální bankovní digitální měny (CBDC), teď zaměřuje svou pozornost na Bitcoin. Původně měla omezené znalosti o Bitcoinu. Později se však stala členkou skupiny, která založila Bitso, největší kryptoměnovou burzu v Mexiku, a tím získala hlubší pohled na výzvy v tomto odvětví. Prezident Andrés Manuel López Obrador (AMLO) jasně uvedl, že Mexiko nepřijme Bitcoin jako zákonné platidlo po průkopnickém zákonu o Bitcoinu v El Salvadoru. Přesto senátorka svou snahu nevzdává.

 

Bitcoin by mohl dosáhnout hodnoty $50.000 ještě před halvingem

Bitcoin (BTC) konečně překonal hranici 34 000 dolarů po téměř tříměsíční stagnaci pod 30 000 dolary. Tento vzestup byl podpořen očekáváním schválení spotového Bitcoin burzovně obchodovaného fondu (ETF) v USA. Podle renomovaného kryptoexperta Michaëla van de Poppe má Bitcoin před sebou resistenci na hladině 38 000 dolarů, ale Poppe věří, že tuto bariéru překoná a dosáhne 45 000 až 50 000 dolarů před nadcházejícím halvingem v dubnu 2024. Po halvingu se však nečeká konec růstu Bitcoinu, ale pravděpodobně bude následovat období konsolidace, než Bitcoin dosáhne nových historických vrcholů. Jiný analytik dokonce tvrdí, že Bitcoin může vzrůst až o 310 % a dosáhnout 100 000 dolarů někdy v roce 2024. Na konci října dosáhl Bitcoin ceny okolo 34 389 dolarů, s nárůstem o více než 12 % během předešlého týdne a zhruba 27,5 % za měsíc.

 

Solana je nejrychleji rostoucí kryptoměnou poslední doby

Solana (SOL) zažila nedávno pozoruhodný růst o více než 31 % za pouhých několik dní. Cena SOL tak nedávno překonala hranici 40 dolarů. Za tento vzestup z poslední doby opět vděčíme rostoucímu očekávání schválení spotového Bitcoinového ETF. Díky znovuzískanému optimismu na trhu začala krypto komunita spekulovat o budoucnosti, včetně možného nového býčího trhu. Nejen pro SOL ale zůstává klíčová otázka: dokáže tento růst pokračovat? V posledním měsíci SOL zaznamenala nárůst více než 80 %, což je výrazně více než „konkurenční“ Bitcoin. SOL se také vylepšila ve svém hodnocení tržní kapitalizace a nyní je sedmou největší kryptoměnou na světě.

Zpět do obchodu