Crypto Brief #12: Bitcoin je nejlepším aktivem roku 2023, Ferrari začalo přijímat kryptoměny

cryptobrief12

SEC nevyužije možnosti odvolání v případě Grayscale Bitcoin ETF

Společnost Grayscale dne 13.10. získala významnou výhru, když se americká Komise pro cenné papíry (SEC) nerozhodla odvolat ve věci "spot" Bitcoin ETF. Původně SEC zamítla žádost Grayscale o konverzi svého Bitcoin Trustu na "spot" Bitcoin ETF. Grayscale se proti tomuto rozhodnutí odvolal a soud v srpnu uznal, že Grayscale měl pravdu. Dnes byl poslední den pro možnost odvolání ze strany SEC, ale komise nerozporovala soudní verdikt. Po zveřejnění této zprávy cena Bitcoinu vzrostla o 1 procento. Mnozí odborníci nyní předpokládají, že SEC bude v budoucnu pravděpodobněji schvalovat dlouho očekávané „spot" Bitcoin ETF.

 

Ferrari začalo přijímat platby v kryptoměnách

Ferrari, prestižní výrobce luxusních sportovních automobilů, oznámil, že začne v USA přijímat platby v kryptoměnách v reakci na rostoucí poptávku zákazníků. Ferarri uzavřelo partnerství s předním krypto platební bránou BitPay. Díky této spolupráci bude možné realizovat transakce v Bitcoinu, Etheru a USD Coinu. Enrico Galliera, hlavní marketingový a obchodní ředitel Ferrari, také potvrdil, že společnost plánuje rozšířit tuto možnost platby do Evropy v rámci prvního čtvrtletí roku 2024. Zajímavé je, že přestože se mnoho korporací obává volatility kryptoměn, Ferrari zajistilo, že jeho dealery ochrání před fluktuací cen tím, že BitPay bude okamžitě převádět kryptoměnové platby na konvenční měnu.

 

Michael Saylor by vydělal 2,5 miliardy dolarů, pokud by vybral Ether místo Bitcoinu

Tři roky po odvážné „bitcoinové iniciativě“, kterou zahájil spoluzakladatel MicroStrategy Michael Saylor a která vedla k pravidelným nákupům Bitcoinu (BTC) – nyní firma vlastní téměř 160,000 BTC. Nyní se zdá, že by bylo pro firmu ziskovější vsadit na Ethereum (ETH). Podle analýzy od tvůrce Bitcoin Rainbow Chart, Holgera Rohma, by MicroStrategy zaznamenala zisk 2,5 miliardy dolarů, pokud by namísto Bitcoinu investovala do Etherea. V současné době se společnost potýká se ztrátou kolem 400 milionů dolarů. Jak uvedl Finbold koncem září, MicroStrategy měla v té době nerealizované ztráty ve výši 500 milionů dolarů, když se Bitcoin obchodoval kolem 26,200 dolarů, což je výrazně nižší hodnota než průměrná nákupní cena, za kterou MicroStrategy Bitcoin kupovala.

 

Pro rok 2023 je Bitcoin na čele seznamu nejúspěšnějších aktiv

V roce poznamenaném ekonomickou nejistotou, trvale vysokou inflací a obavami z rostoucích úrokových sazeb se Bitcoin (BTC) stal nejrychleji rostoucím aktivem, překonávajícím jiné tradiční třídy aktiv. A to i přesto, že většinu času zůstával v konsolidační fázi. Podle dat zveřejněných NYDIG 6. října zaznamenal Bitcoin nárůst o 63,3 %, čímž vedl mezi 40 vybranými třídami aktiv. Následují za ním americké velké kapitálové akcie s nárůstem 28,2 %. Jedním z nejvýraznějších aspektů výkonu Bitcoinu v tomto roce byla jeho schopnost udržet se v relativně úzkém obchodním pásmu navzdory významným vnějším tlakům, pohybujícímu se v rozmezí $25,000 až $31,000. Přesto má Bitcoin stále potenciál k růstu, poháněný několika faktory, včetně potenciálního zavedení spotového ETF a nadcházejícího halvingu.

 

Zpět do obchodu