Crypto Brief #11: Microsoft možná integruje kryptoměnové peněženky, ChatGPT vybral 3 nejlepší kryptoměny

brief11

Zákonodárci urgují předsedu SEC, aby schválil bitcoinové ETF co nejdříve

Skupina republikánských a demokratických zákonodárců naléhavě vyzvala předsedu Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) Garyho Genslera, aby povolil zavedení spotového bitcoinového burzovně obchodovaného fondu (ETF). Mike Flood, Tom Emmer, Ritchie Torres a Wiley Nickel v dopise uvedli, že regulovaný spot bitcoinový ETF by zvýšil ochranu investorů díky transparentnějšímu a bezpečnějšímu přístupu k bitcoinu. Minulý měsíc vyhrála společnost Grayscale Investments soud, kde bylo rozhodnuto, že SEC musí znovu přezkoumat její návrh na spot bitcoinové ETF.

 

ChatGPT vybral 3 kryptoměny pro dlouhodobé rdržení

Nástroje umělé inteligence (AI), jako je ChatGPT od OpenAI, mohou být cennými pomocníky pro investory při rychlém sběru a třídění komplexních informací, které mohou pomoci například při rozhodování o investicích. Dne 27. září byl ChatGPT-4 požádán, aby doporučil tři kryptoměny vhodné pro dlouhodobé držení. Prvním vybraným byl Bitcoin (BTC) pro jeho rozpoznatelnost a stabilní síť. Další výběr padl na Ethereum (ETH) kvůli jeho roli jako základny pro decentralizované aplikace (DApps) a chytré kontrakty. Třetím favoritem bylo zvoleno Cardano (ADA) kvůli jeho zaměření na škálovatelnost a interoperabilitu.

 

Microsoft možná integruje kryptoměnové peněženky

Dokumenty uniklé na veřejnost ukazují, že Microsoft má možná v úmyslu začlenit kryptoměnové peněženky do své herní konzole Xbox. Tyto informace byly zveřejněny na herním fóru ResetEra, kde byla zmíněna podpora kryptoměnových peněženek v plánech Xboxu z května 2022. Ředitel Xboxu, Phil Spencer, reagoval na uniklé informace a naznačil, že některé z plánů se mohly změnit. Přesto kryptoměnová komunita vyjádřila nadšení z potenciální integrace. Microsoft zatím oficiálně nepotvrdil žádné budoucí plány na integraci kryptoměn.

 

R.Kiyosaki: Bitcoin získá na hodnotě s nástupem státních digitálních měn.

Po červencovém spuštění služby 'FedNow' vyjádřil Robert Kiyosaki obavy z jejích důsledků a vyzval své podporovatele, aby si co nejdříve pořídili Bitcoin (BTC), zlato, stříbro a hotovost. Autor nejprodávanější knihy o osobních financích 'Rich Dad Poor Dad' v příspěvku ze 29. září zmínil, že "přichází FED CBDC", odkazujíc na názor, že systém 'FedNow' je předzvěstí zavedení národní digitální měny centrální banky (CBDC). Kiyosaki tvrdí, že zavedení CBDC by vedlo ke ztrátě soukromí, ale zároveň by zvýšilo hodnotu zlata, stříbra, Bitcoinu a hotovosti. Oficiálně byl systém 'FedNow' spuštěn 20. července 2023 za kritiky z různých politických koutů USA, včetně kandidáta na prezidenta demokratů Roberta F. Kennedyho Jr., který varoval před "finančním otroctvím a politickou tyranií". Ta by podle něj měla přijít se zavedením CBDC.

Zpět do obchodu