Crypto Brief #3: Bitcoin klesá po vyjádření FEDu, GTA 6 možná začlení kryptoměny

crypto Brief 1-01

Kryptoměny klesly po vyjádření FEDu, BTC je na 27 000 dolarech

Bitcoin se vrátil na úroveň 27 tisíc dolarů poté, co Loretta Mesterová z Federálního rezervního systému (Fed) vyjádřila podporu dalšímu utahování likvidity. Mesterová, prezidentka Federální rezervní banky v Clevelandu, uvedla, že nevidí přesvědčivý důvod k pozastavení zvyšování sazeb a místo toho by spíše přivítala zvýšení sazeb a následné vyčkávání. Toto vyjádření vyvolalo obavy o riziková aktiva, včetně kryptoměn, a vedlo ke snížení hodnoty bitcoinu. Tato situace byla ještě umocněna slabými ekonomickými údaji z Číny, které naznačovaly pokles výrobní aktivity.

 

Bitcoin se stává důležitým tématem v amerických volbách 

Blíží se prezidentské volby ve Spojených státech v roce 2024 a debata o kryptoměnách se zintenzivňuje. Michael Saylor, CEO společnosti MicroStrategy, zadal na Twitteru průzkum. Na jehož základě se ptal voličů, zda chtějí, aby byl prezidentský kandidát podporovatel Bitcoinu. Z téměř 30 000 respondentů odpovědělo 84 % "Ano". Například Ron DeSantis, republikánský kandidát na prezidenta a současný guvernér Floridy, vyjádřil obavy ohledně regulačních zásahů do Bitcoinu. Guvernér DeSantis zdůraznil svůj závazek zachovat životaschopnost Bitcoinu a zabránit přijetí protibitcoinových zákonů kongresem. Někteří prezidentští kandidáti z obou hlavních stran zdůrazňují svůj záměr dále rozvíjet kryptoměnový sektor.

 

Na australské burze jde bitcoin zakoupit až o 5000 dolarů levněji

Jeden bitcoin lze na australské burze Binance koupit za ekvivalent 22 000 dolarů, pokud se platí australskými dolary. Problémem je dostat finanční prostředky na burzu. Binance Australia totiž oznámila, že pozastavuje služby v australských dolarech, což vedlo k návalu výběrů peněz a snížení ceny bitcoinu o 21 %. Kvůli nedostupnosti vkládání australských dolarů a vysokým poplatkům za konverzi mohou mít uživatelé potíže dostat se ke zlevněným bitcoinům.

 

Grand Theft Auto VI možná začlení kryptoměnový platební systém 

Nedávné úniky naznačují, že připravovaná videohra GTA 6 by mohla využívat herní mechanismy play-to-earn, díky nimž budou hráči vydělávat kryptoměny v reálném životě. GTA 6, další pokračování úspěšné herní série, se údajně chystá spatřit světlo světa v roce 2024. Herní mechanismy a mikrotransakce v GTA 6 zatím nejsou známy, ale hráči spekulují o možnosti implementace technologie blockchain, která by umožnila přeměnit herní prostředky na peníze použitelné v reálném světě. GTA 6 by mohlo být nejdražší videohrou vytvořenou s rozpočtem až 2 miliardy dolarů. Společnost Rockstar Games se k těmto informacím zatím nevyjádřila, ale vyjádření generálního ředitele mateřské společnosti naznačuje, že se tým vývojářů snaží dosáhnout dokonalosti a přinést něco, co svět ještě neviděl.

 

Zpět do obchodu