Crypto Brief #1: Austrálie má nejvíce krypto bankomatů, Visa hledá blockchain vývojáře

cryptobriefpng


Rádi bychom vás přivítali na cryptoproducts.cz, kde se právě díváte na první vydání našeho dvoutýdenního přehledu nejaktuálnějších novinek týkajících se světa kryptoměn a blockchainu. Díky tomu najdete mnoho zajímavých aktualit, které vám pomohou držet krok s touto rychle se rozvíjející oblasti. Dovolte nám, abychom vám představili první vydání!

Austrálie má nejvíce krypto bankomatů na světě – předstihla i Asii

Austrálie předstihla Asii v celkovém počtu instalovaných bankomatů na kryptoměny, aktuálně jich je 364, zatímco v Asii 355. Země od začátku roku 2023 neustále zvyšuje počet krypto bankomatů a nyní v tomto ohledu předstihla asijský kontinent. Naproti tomu celkový počet instalovaných krypto bankomatů ve světě neustále klesá. Australská vláda údajně plánuje ve druhém čtvrtletí roku 2023 vydat konzultační dokumenty ke své krypto legislativě, přičemž konečné rozhodnutí bude pravděpodobně odloženo až na rok 2024. 

Visa hledá další krypto vývojáře. Chcete být součástí týmu?

Platební gigant Visa hledá backendové vývojáře, kteří jsou zkušení v práci s blockchainy a stablecoiny. Cílem je podpořit přijetí těchto technologií širokou veřejností. Visa preferuje kandidáty s nadšením pro Web3 technologie a zkušenosti s testovacími frameworky jako Truffle, Mocha a Hardhat. Společnost také očekává, že kandidáti budou mít znalosti Layer-1 a Layer-2 řešení, psaní chytrých kontraktů pomocí Solidity. Zájem společnosti Visa o krypto a web3 svět neustává. Nedávno například testovala vypořádání plateb ve stablecoinech USDC na platformě Ethereum.

Rusko je údajně druhým největším centrem těžby Bitcoinu

Rusko se údajně stalo druhým největším těžebním centrem bitcoinu na světě s kapacitou 1 GW, přičemž zaostává pouze za Spojenými státy. Tento posun v podílu na trhu je přičítán omezením těžby v Kazachstánu a Číně. Chybějící právní rámec a rostoucí riziko sankcí však mohou pro ruské těžaře představovat výzvu při udržení jejich pozice na trhu. Regulační nejistota ve Spojených státech může rovněž vést k přerozdělení trhu s těžbou bitcoinů. Podle cambridgeského centra pro alternativní finance bylo v prosinci 2021 Rusko z hlediska kapacity těžby bitcoinů před Spojenými státy a Kazachstánem. O rok dříve měla největší podíl na trhu Čína s 65% podílem.

Telegram umožňuje nákup a směnu kryptoměn prostřednictvím nového bota

Uživatelé Telegramu mají nyní možnost nakupovat, vybírat, směňovat a provádět peer-to-peer (P2P) transakce přímo přes webové rozhraní Telegramu v bitcoinech. Stalo se tak díky botovi Wallet vyvinutému třetí stranou. Bot využívá otevřené rozhraní API bota Telegramu, což umožňuje komukoli vyvíjet vlastní boty související s kryptoměnami - bez přímé účasti Telegramu. Rozhraní @wallet umožňuje uživatelům nakupovat bitcoiny pomocí bankovní karty nebo prostřednictvím P2P trhu a také umožňuje okamžitou výměnu mezi bitcoiny, Tetherem (USDT) a Telegram Open Network (TON). Vzhledem k tomu, že popularita a akceptace kryptoměn stále roste, bude zajímavé sledovat, jak budou Telegram a další třetí strany v oboru pokračovat v inovacích a přizpůsobovat se měnícím se potřebám a očekáváním uživatelů po celém světě.

Zpět do obchodu